Romgaz sare în ajutorul Spitalului Mediaș în bătălia COVID

Publicat de | November 17, 2020

Compania Romgaz a donat suma de 500.000 lei Spitalului Municipal Mediaș. Banii vor fi folosiți pentru dotarea completă a unui salon ATI cu încă 2 paturi cu ventilatoare mecanice, monitoare funcții vitale, injectomate și altă aparatură necesară.

Anunțul a fost făcut de către Primarul Gheorghe Roman, care a ținut să mulțumească conducerii Romgaz pentru sponsorizările făcute și a explicat că banii donați anterior au fost folosiți pentrua chiziția de aparatură specifică ATI. De asemenea, în aceste zile se montează computerul tomograf achiziționat cu fonduri provenite tot de la Romgaz și cofinanțare de la bugetul local al municipiului.

,,Mulțumesc conducerii Romgaz pentru sumele importante cu care a sponsorizat Spitalul Municipal Mediaș. Este rezultatul unei foarte bune colaborări în interesul Mediașului și al medieșenilor. Cu acești bani s-a achiziționat aparatură specifică secției ATI (monitoare funcții vitale pacienți, aparate ventilație artificială, injectomate, infuzomate, dispozitive de dezinfecție a aerului, aparat ventilație noninvazivă, paturi ATI).

Respectând procedurile de achiziție legale, un aparat de radiologie mobil la patul pacientului va ajunge la Mediaș până la sfârșitul acestei luni, iar în acest moment este în curs de achiziție dotarea completă a unui salon ATI de încă 2 paturi (ventilatoare mecanice, monitoare funcții vitale, injectomate, EKG, cărucior resuscitare). ​În aceste zile se montează aparatul Computer Tomograf achiziționat din sumele primite de la Romgaz în cofinanțare cu Primăria Municipiului Mediaș. ​

Pentru că sunt permanent preocupat de modernizarea și dotarea Spitalului Municipal Mediaș, am alocat de la bugetul local sume importante de bani pentru extinderea și reabilitarea completă a pavilionului de Pneumologie, pentru reabilitarea Laboratorului de Analize și pentru compartimentarea necesară realizării circuitelor epidemiologice anticovid. În plus, în urma dialogului constant cu conducerea Spitalului Municipal am depus proiecte pe fonduri europene pentru achiziționarea de aparatura medicală de aproape 20 000 000 lei.

​Traversăm cu toții o perioadă foarte grea. Mă bucur că există oameni care sprijină Spitalul Municipal Mediaș, oameni care se implică în lupta noastră a tuturor împotriva Covid 19, voluntari care îi ajută pe cei vulnerabili sau pe cei deja bolnavi. Vă mulțumesc tuturor” a fost mesajul transmis de Primarul Gheorghe Roman prin intermediul paginii sale din rețeaua de socializare Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *