Niciun caz nou de persoană infectată cu noul coronavirus nu a fost înregistrat în ultimele 24 ore în județul Sibiu

Publicat de | May 21, 2020

Niciun caz nou de persoană infectată cu noul coronavirus, nu a fost înregistrat în ultimele 24 ore în județul Sibiu.

În acest interval de timp, au fost realizate un număr de 105 teste. În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, sunt 470 de persoane confirmate pozitiv, dintre care 441 adulți și 29 copii. De asemenea, 2070 persoane au fost confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 325 persoane, iar 38 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 862 persoane izolate și 144 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 115 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de31 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 104 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ziua de 20.05.2020, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi și  polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.Astfel, au fost executate 64 misiuni specifice,fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 356 persoane și 2 SC/PFA.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *