Bani europeni pentru modernizarea centrului istoric al Mediașului

Publicat de | October 13, 2020

Centrul istoric va fi reabilitat și modernizat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene.

Municipiul Mediaș a depus spre finanțare în anul 2018 un proiect care se referă la două obiective de investiții. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Pieței Regele Ferdinand I și a străzilor din centrul istoric, dar și reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4.

Valoarea totală a proiectului aflat în etapa de precontractare este de 28,8 milioane de lei. O cerință obligatorie pentru finanțarea proiectului venită din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a fost aceea de dezafectare a teraselor din centru istoric, lucru care s-a și întâmplat la începutul acestei săptămâni.

,,Primăria Municipiului Mediaș a depus spre finanțare în anul 2018 un proiect vizând  „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România  II“, pe Axa Prioritară 13, Prioritatea de Investiţii 9B, – din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020,  în vederea accesării de fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală a proiectului este de 28.842.032,07 lei (inclusiv TVA), cu o durată de execuție de 24 de luni. Cererea de finanțare cuprinde 2 obiective de investiții: rReabilitare/modernizare Școala Gimnazială nr. 4  și reabilitare/modernizare străzi centru istoric municipiul Mediaș.  

Pentru componenta „Reabilitare/modernizare străzi centru istoric“,se propune modernizarea străzilor din centrul istoric (str. St. L. Roth, str. P. Sandor, str. I. G. Duca, str. N. Iorga și P-ta Regele Ferdinand I), modernizarea sistemului de iluminat, modernizarea infrastructurii edilitare, realizarea de trasee/canale tehnice pentru cabluri, modernizarea zonelor pietonale, amenajarea spațiilor verzi existente și crearea de noi spatii verzi, acolo unde zonele permit” se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Mediaș.

Foto: http://www.sibiu-turism.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *